Angelika Wenger - povestea mea

Intr-o zi a fost descoperita adresa fetei pe atunci de 14 ani, Angelika Grossman, de catre o fata din Sibiu (Hermannstadt). In urma acestui lucru a luat fiinţa o intensa prietenie prin corespondenţa.

 

In anul 1985 Angelika a pornit singura, cu trenul, pentru prima oara in vizita in aceasta ţara atat de necunoscuta pentru ea. Au urmat alte calatorii in Romania in anii urmatori. Ţara şi oamenii au atras-o pe Angelika ca un magnet. Ca Domnul avea planuri deosebite cu ea in aceasta tara a putut doar sa banuiasca. Dar de atunci inima ei a inceput sa arda.

 

Dupa revoluţia din Romania, din 1989, revoluţie care a adus sfarşitul dominaţiei de groaza a lui Ceauşescu şi deschiderea graniţelor din Europa de Est, Angelika, care locuia  langa Stuttgart, s-a simţit chemata sa aduca ajutor in aceasta ţara atat de greu incercata.

 

La inceputul anului 1990 Angelika a pornit cu transporturi in Romania. Dezamagita si tradata de colaboratorii din Romania, in 1992 ea a intors spatele Romaniei afirmand: “Nici 10 cai nu ma mai pot aduce inapoi in aceasta ţara!”. Intre timp a cunoscut misiunea austriaca “Leben in Jesus Christus”, din Imst/Tirol, prin cateva conferinţe şi seminarii la care a participat.

 

La scurt timp dupa aceasta, Angelika a mers cu un nou transport in Romania, mai precis in satul Strei, un sat situat in apropierea localitaţii Valcelele Bune, localitate unde actualmente işi are sediul misiunea.

 

Maria Prean, liderul Misiunii “Leben in Jesus Christus” din Austria, s-a rugat pentru o persoana pe care sa o trimita pentru a infiinţa o lucrare in Romania. De Paşte Angelika a mers la sediul misiunii din Austria pentru a petrece un timp de rugaciune şi de post. Intr-una din excursiile facute in munţi, ea inţelege clar chemarea lui Dumnezeu, ca El a ales-o pe ea pentru aceasta sarcina. “Pe tine vreau sa te trimit!” i-a spus Domnul. Incepe o lupta puternica in interiorul ei cu Dumnezeu. Dragostea Lui este mai puternica şi biruieşte orice fel de teama sau dezamagire de care a avut parte in Romania.

 

Ce sarcina?! Aceasta insemna sa renunţe la toate lucrurile pe care le-a construit in ultimii ani la Neuhausen – sa laşi prieteni buni şi o biserica buna. A acceptat punandu-şi increderea in Dumnezeu, sa mearga in aceasta ţara doborata de dictatura. Trimisa de catre misiune, pleaca in septembrie 1994 cu maşina proprie şi cateva geamantane la Strei, unde va locui timp de un an şi jumatate intr-o casa ţaraneasca. Inainte de a porni la drum, Maria Prean ii spune urmatoarele cuvintele:

“In mersul tau in ascultare vei experimenta cum Domnul iţi va purta de grija in toate domeniile.

Vei experimenta aceasta!”.

Şi aşa a fost!

A plecat in Romania fara nici o siguranţa financiara, fara nici un venit… insa Dumnezeu a deschis inimile unor oameni care au sprijinit şi continua sa sprijine aceasta lucrare.

 

Acestea sunt inceputurile Misiunii “Viaţa in Isus Hristos” din localitatea Valcelele Bune, judeţul Hunedoara. De-a lungul anilor, acestei lucrari i s-au alaturat diferiţi oameni care au sprijinit misiunea.

 

Misiunea s-a extins iar astazi suntem mulţumitori Dumnezeului Atotputernic care ne-a purtat de grija şi care ne va purta in carul Lui de biruinţa.

Angelika Wenger

Povestea mea

Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.

(Proverbe 3:5-6)

 

Angelika Wenger – Inceputurile misiunii in Romania

Au inceput inscrierile la sejururi

SEMINAR – SEJUR DE VINDECARE LAUNTRICA PERSONALA

16-18 februarie 2024