CLUBUL COPIILOR „BETEL“ CALAN

- jocuri, competitii, scenete, lectii - versete biblice

Misiunea “Viata in Isus Hristos” dispune de un apartament in orasul Calan destinat in mod special pentru lucrarea cu adolescentii si tinerii.

 

Acest apartament este destinat pentru intalniri periodice care au ca scop primordial evanghelizarea.
Acest scop este indeplinit prin organizarea de seri pe diferite teme de discutie din biblie si nu numai, jocuri, filme sau prin dezvoltarea relatiilor de prietenie.

Lucrarea cu copiii se desfasoara in mai multe grupe, in functie de varsta (5-8 ani, 9-12 ani, 13-16 ani).

Copiii care vin la aceste grupe provin din familii dezorganizate, sarace, majoritatea dintre ei sunt si beneficiari a-i cantinei sociale. Putem vedea setea pe care acesti micuti o au pentru dragostea lui Dumnezeu, iar ceea ce noi incercam sa facem in primul rand, este sa le oferim dragostea Tatalui. Drept urmare, tot mai multi copii aleg sa vina si Duminica la intalnirea Bisericii, din propria lor initiativa, fapt ce ne bucura.

In ultima perioada, ne-am gandit sa largim putin viziunea noastra, asadar am inceput ca pe langa cele trei grupe deja enumerate sa mai formam un grup, dar cu copii care provin din familii organizate si care au un alt nivel educational.

Credem ca este important sa cuprindem toate paturile sociale, prin urmare am creat si acest grup.

 

La inceput au raspuns doar 4 copii invitatiei noastre, insa de la o intalnire la alta putem vedea cum se alatura noi copii, grupul fiind in crestere.

La una dintre intalnirile cu acest grup nou format de copii, trei persoane slujitoare dintr-un alt oras, doua dintre ele avand experienta in lucrarea cu copiii, au venit pentru a sluji acestor copii. Dupa terminarea programului, una dintre aceste persoane a spus entuziasmata, ca a fost o placere sa vorbeasca copiilor, pentru ca in spiritual, ea a simtit ca terenul este pregatit, a simtit cum terenul a fost sapat si lucrat, iar actiunea semanatului semintelor a fost mult mai usoara. Aceasta a zis ca poate vedea credinciosia lui Ana, care a lucrat de-alungul anilor cu acesti micuti pregatind terenul, deoarece acum se poate patrunde mai usor la un alt nivel spiritual. Aceasta persoana a fost prima data in Calan, necunoscand in mod persoanal nici o persoana din echipa organizatiei.

Este minunat ca si altii pot vedea roadele slujirii noastre de peste ani.