INCEPUTURILE MISIUNII

Într-o zi a fost descoperită adresa fetei pe atunci de 14 ani, Angelika Grossman, de către o fată din Sibiu (Hermannstadt). În urma acestui lucru a luat fiinţă o intensă prietenie prin corespondenţă.

În anul 1985 Angelika a pornit singură, cu trenul, pentru prima oară în vizită în această ţară atât de necunoscută pentru ea. Au urmat alte călătorii în România în anii următori. Ţara şi oamenii au atras-o pe Angelika ca un magnet. Că Domnul avea planuri deosebite cu ea în această țară a putut doar să bănuiască. Dar de atunci inima ei a început să ardă.

Dupa revoluţia din România, din 1989, revoluţie care a adus sfârşitul dominaţiei de groază a lui Ceauşescu şi deschiderea graniţelor din Europa de Est, Angelika, care locuia  lângă Stuttgart, s-a simţit chemată să aducă ajutor în această ţara atât de greu încercată.

La inceputul anului 1990 Angelika a pornit cu transporturi în România. Dezamăgită și trădată de colaboratorii din România, în 1992 ea a întors spatele României afirmând: "Nici 10 cai nu mă mai pot aduce înapoi în această ţară!". Între timp a cunoscut misiunea austriacă "Leben in Jesus Christus", din Imst/Tirol, prin câteva conferinţe şi seminarii la care a participat.

La scurt timp după aceasta, Angelika a mers cu un nou transport în România, mai precis în satul Strei, un sat situat în apropierea localităţii Vâlcelele Bune, localitate unde actualmente îşi are sediul misiunea.

Maria Prean, liderul Misiunii "Leben in Jesus Christus" din Austria, s-a rugat pentru o persoană pe care să o trimită pentru a înfiinţa o lucrare în România. De Paşte Angelika a mers la sediul misiunii din Austria pentru a petrece un timp de rugăciune şi de post. Într-una din excursiile făcute în munţi, ea înţelege clar chemarea lui Dumnezeu, că El a ales-o pe ea pentru această sarcină. "Pe tine vreau să te trimit!" i-a spus Domnul. Începe o luptă puternică în interiorul ei cu Dumnezeu. Dragostea Lui este mai puternică şi biruieşte orice fel de teamă sau dezamăgire de care a avut parte în România.

Ce sarcină?! Aceasta însemna să renunţe la toate lucrurile pe care le-a construit în ultimii ani la Neuhausen – să laşi prieteni buni şi o biserică bună. A acceptat punându-şi încrederea în Dumnezeu, să meargă în această ţară doborâtă de dictatură.localitatea Valcelele Bune

Trimisă de către misiune, pleacă în septembrie 1994 cu maşina proprie şi câteva geamantane la Strei, unde va locui timp de un an şi jumătate într-o casă ţărănească. Înainte de a porni la drum, Maria Prean îi spune următoarele cuvintele: "În mersul tău în ascultare vei experimenta cum Domnul îţi va purta de grijă în toate domeniile. Vei experimenta aceasta!". Şi aşa a fost! A plecat în România fără nici o siguranţă financiară, fără nici un venit… însă Dumnezeu a deschis inimile unor oameni care au sprijinit şi continuă să sprijine această lucrare.

Acestea sunt începuturile Misiunii "Viaţa în Isus Hristos" din localitatea Vâlcelele Bune, judeţul Hunedoara. De-a lungul anilor, acestei lucrări i s-au alăturat diferiţi oameni care au sprijinit misiunea.

Misiunea  s-a extins iar astăzi suntem mulţumitori Dumnezeului Atotputernic care ne-a purtat de grijă şi care ne va purta în carul Lui de biruinţă.

- inapoi la meniu -

Copyrights 2014 Asociatia "Viata in Isus Hristos". All rights reserved. | Politica de confidentialitate |Created by AM | [last update: 7-jul-18 9:29 ]